Prokletstvo.

08.09.2017.

mirna mirna

Gledam dnevnik i naravno samo se o Vučićevoj posjeti priča, nakon priloga voditelj predstavlja nekog političkog analitičara (koji je uz to i historičar i diplomata), postavlja mu neko uopšteno, glupo, skoro retoričko pitanje i ovaj odgovara (parafraziram) "... mislim da je to jako važno... nama bi svima to trebalo biti jako važno.. izuzetno sam sretan... ja kao srbin...".

Obično kad na googleu tražite neku osobu, pogotovo s takvim zvanjem, očekujete bezbroj informacija tipa na kojem je fakultetu studirao i slično, čak se u većini slučajeva može pronaći i naziv magistarskog/doktorskog rada. Tražim upravo neke dodatne informacije o ovom diplomati, historičaru i političkom analitičaru i pronađem samo da je bio profesor ovdje i ondje, te da je bio ambasador.. Šta je završio dečko ba? I gdje? Želim da znam jednostavno.
Jedna mi se misao mota po glavi od kako sam to čula, jer sam počupala svu kosu s glave: Ž A L O S N O. Tugo moja diplomatska, historičarska i analitičarska, ona najsubjektivnija ikad na svijetu. O akademska zajednice, o elitni slojevi ovog mrtvog društva, ooooo tugo moja najveća. NAJOSNOVNIJA STVAR KOJU TREBA UČITI PRIJE ABECEDE U OVOJ DRŽAVI JE DA NIJE ISTO NACIONALNA I VJERSKA PRIPADNOST.

N I J E I S T O.

Hajd' kad neko bez "škole" kaže ja sam turčin, bošnjak, srbin, hrvat.. a moroni žive u Sarajevu, drugi u Doboju, treći u Bihaću. E serem vam se po sred mozga.

Psujte me turkoljupci i balije koliko hoćete. Reče bosanka, muslimanka, ne deklariše se kao pripadnik nijedne stranke u ovoj raspaloj državi.

A kad bi pričala o Izetbegović supruzi, gdje bi bio kraj ovom postu... A vi nemojte izlaziti na izbore, jer vas se to ne tiče i "svakako se neće ništa promijeniti"! E ma bit će bolje garant! Bošnjo, bošnjo, i jesi da te se po ušima udara.

- i moj oktobar kroz sve tuđe aprile.